Selecteer een pagina
Jean Marc Piron

Copains | de zachte sculpturen van Jean Marc Piron

Ontmoet de ‘Copains’. Met zijn abstracte ‘zachte’ sculpturen, geeft Jean Marc Piron een verfrissend nieuwe kijk op beeldhouwkunst. Hij creëert een wereld van abstracte vormen die je zo wilt omarmen. En dat mag je best letterlijk nemen. Zijn beelden maakt hij uit textiel en in enkele verwerkt hij leer en daim. “Ik heb 35 jaar als artistiek
directeur in de mode gewerkt. De feel van de materialen is altijd heel belangrijk voor me geweest,” licht hij toe. “In mijn beeldhouwwerk zet ik dat voort. Daarom ga ik op zoek naar de beste materialen die je graag dicht bij je huid wilt hebben. Ik wurm me door de textielstocks uit het luxesegment van de mode. Daar selecteer ik topstoffen in wol, kasjmier, alpaca, katoen, zijde, enzovoort, waarmee ik mijn verhaal kan vertellen.” Piron zoekt met de Copains hoe hij zijn knowhow als mode-ontwerper kan vertalen in krachtige 3D-vormen. Een technisch hoogstandje.

In tegenstelling tot de werkwijze in de prêt-à-porter, maakt hij vandaag elk beeld uniek. Het wordt vergezeld van een artwork dat hij als certificaat ondertekent. De werken zelf signeert de kunstenaar met een geborduurde P&. En zelfs de verpakking van elk stuk, hang je met plezier tegen de muur.

Lekker gevoel

Bij een Copain voel je je goed. Piron wil een positieve beleving creëren die kijken en voelen combineert. Om deze pièces uniques bij het tentoonstellen in een mooie staat te behouden, maakt Jean Marc ’touchables’. Terwijl je naar de beelden kijkt, beleef je de materialen van elke Copain via het voelobject zodat elke toeschouwer
die tactiele dimensie van het werk kan beleven. De koper… die geniet in zijn geheel van de Copains. Je moet zo je prioriteiten stellen.