Selecteer een pagina
Erik Nagels

Sinds 1990 ontwikkelt Erik Nagels een reeks schilderijen, tekeningen en driedimensionaal werk met schilderkunstige inslag. Zijn hoofdthema is zowel de huid van de werkelijkheid als de huid van zijn schilderijen. Reliëf, patina, kwetsuren ontstaan door de evolutie in de tijd en door de overgave aan het bestaan.

Hij benadert deze lagen van betekenis via ‘gewone’ onderwerpen als wielrenners, oudere mensen, foto’s die een tijdsgeest oproepen en allerlei kriskras bijeengespaarde fragmenten. Hij probeert de veranderende waarde van dingen en mensen te vatten en ze op te tillen tot metaforen voor pijn en toewijding. Op dit moment schildert hij een serie menselijke figuren onder de werktitel ‘de contorsionisten’. In deze werken lopen dansen,vrijen en vechten door elkaar. Een andere reeks beweegt rond het idee: euforie. Letterlijk: de kunst van het goed dragen… . Nagels is gefascineerd door de eindeloze kracht die de mens tentoonspreidt om eender wat te (ver)dragen.

 

Zomer 2017: Tentoonstelling ‘Kunst is koers, koers is kunst’

In de ambassade – Vlaams Huis in Parijs

2016: De Ontsnapping’ een nomadisch beeldhouwwerk dat door het landschap trekt zoals de kleine rennertjes vroeger op het tapijt verschoven.

Opstelling op de Leie in Gent voor het Huis van Alijn.

 

2016: Tentoonstelling: Panopticum

De Warande Turnhout

2015 2014: Verschillende appearances van ‘ De Ontsnapping

 

Kortrijk

Zee Oostende

Sint  Niklaas

Zesdaagse Gent

Noord Frankrijk

Parijs

2014:

reeks over ‘DE GROOTE OORLOG’

tentoongesteld in

Gent

Waregem

Herentals

Sint Niklaas

Ruïnes:

Muzikanten:

Cyclages:

Radiointerieurs:

Portretten:

Laureaat van de eerste Canvascollectie:

Wielertentoonstelling zicht in het Karmelietenklooster – Gent

2021: El Olvido che seremos: Ambassade Colombia en Lokeren

Stoeltjes