Selecteer een pagina
Gwenny Eeckels

Gwenny Eeckels, geboren in Antwerpen op 6 september 1978, is een fotografe die bekend staat om haar expressieve portretten met geënsceneerde belichting. Naast commerciële opdrachten voor artiesten, platenmaatschappijen en bedrijven, creëert Gwenny ook eigen werk dat verschillende aspecten van fotografie omvat, zowel analoog als digitaal en nu ook met behulp van Artificiële intelligentie. Haar benadering van fotografie is vrij en zonder grenzen, waarbij ze niet beperkt wordt door een specifieke stijl of genre en altijd op zoek is naar de schoonheid in elk aspect van haar werk.
Gwenny hecht veel waarde aan de interpretatie van haar werk door het publiek en streeft ernaar om haar foto’s op verschillende manieren te laten bekijken. Haar werken hebben soms een diepere betekenis en soms zijn ze simpelweg bedoeld om de kijker te verrassen met hun pure esthetiek en schoonheid.

De werken in deze tentoonstelling hebben geen specifiek thema of rode draad die hen verbindt, behalve hun maker.
Ze bestrijken een breed scala aan stijlen en thema’s, waarvan sommige elementen van fantasie en verbeelding bevatten met levendige kleuren, terwijl andere meer ingetogen zijn en een sfeer bieden voor contemplatie, reflectie en ontdekking.

Sommige beelden staan op zichzelf en vereisen geen uitleg, terwijl andere met context worden voorzien maar toch ruimte laten voor interpretatie door de kijker.

Gwenny gebruikt in haar werk zowel traditionele fotografietechnieken als de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.
Door AI in haar kunst te verwerken is ze in staat de werkelijkheid te manipuleren en toch een gevoel van schoonheid te behouden.