Selecteer een pagina
Octavio Floreal

INDAGINE is een van de vier blokken waaruit mijn ouvre bestaat en vat het samen, daarom spreekt het over het belang van het creatieve proces.
Ik maak deze werken in zwart-wit, om het gevoel van schrijven en vertellen te onderstrepen, met een enkele en ononderbroken lijn, net zoals we woorden schrijven.
De afmetingen van objecten, ongeacht wat ze voorstellen, zijn hetzelfde: een hand is zo groot als een persoon, een bed of een bloem. Het zijn iconen, concepten.
Alle elementen die ik gebruik maken deel uit van creatieve momenten in mijn parcours. Alle elementen die ik gebruik maken deel uit van creatieve momenten in mijn traject.
Sommige zijn afkomstig uit enige werken die mijn latere productie hebben gemarkeerd, andere vertegenwoordigen periodes in mijn taal.
Ik denk dat het moeilijk is om een kunstenaar uit te leggen of te begrijpen door middel van een enkel werk, en in plaats daarvan is het nuttig om zijn productie als geheel te observeren.
Alleen met de blik van de tijd kunnen we het belang en de betekenis begrijpen en erkennen. Dit alles draagt bij aan het definiëren van wat wij de “mythologie van de kunstenaar” noemen.

BIO:
Octavio Floreal werd geboren op de Canarische Eilanden, poort van culturele uitwisseling tussen drie continenten die zijn visie op de wereld beïnvloedde.
Floreal toont ons een intieme persoonlijke mythologie. Sla in deze kunst van het geheugen de afgezaagde labels over die in de kunst worden gebruikt.
Octavio’s toespraak bevat argumenten die nauwelijks uitleg behoeven, ondanks dat ze vanuit twijfel gearticuleerd zijn.